eHoiva osallistuu eurooppalaiseen Activage hankkeeseen

14.12.2016

Lehdistötiedote

eHoiva toiminnanohjausjärjestelmä luo laatua ja tuottavuutta hoiva-alalle. Activage hankkeessa eHoiva järjestelmää viedään eteenpäin ja sovitetaan osaksi kuntouksen kenttää.

Tampere 14.12.2016

eHoivalla on vahvat perinteet ICT-talona ja ohjelmistotoimittajana hoivatoimijoille. eHoivan toiminnanohjausjärjestelmää on käytetty jo vuodesta 2010 alkaen ja se on mittavasti käytössä Suomessa niin kunnallisella, yksityisellä kuin kolmannellakin sektorilla.

Hoivaorganisaation työnsuunnittelussa kynän ja paperin korvaajana eHoivan mobiilitoiminnanohjaus tuo monipuolisia hyötyjä. Hoivan arki on täynnä päivittäisiä muutoksia niin asiakkaiden terveydentilan muutosten kuin hoitohenkilökunnan kuormituksen vaihtelevuudenkin osalta. Mikään työpäivä ei ole toisensa kopio. Tähän tarpeeseen eHoiva on kehittänyt eHoiva toiminnanohjausjärjestelmä, jolla voidaan dynaamisesti mukautua vaihtuviin tilanteisiin asiakastarpeen ja työmääränkin näkökulmasta.

eHoivan optimaalinen suunnittelu luo pohjan, jolla hoitajien tai tiimien vetäjien työmäärä vähenee päivän logistiikan puolelta. Aikaa vapautuu hoidollisesti vaativampien pulmien ratkaisuun. Samalla palvelun laatu paranee, koska päivän aikana voidaan seurata reaaliaikaisesti asiakkaan hoitokäyntien toteutumista ja reagoida ennakoivasti tilanteisiin, joissa käynnit viivästyvät.

Kun hoitajat kulkevat seniorien kodeista toiseen, he voivat tarkistaa kodeissa työsuunnitelman, asiakkaan lääkitykseen liittyviä asioita sekä tehdä vaadittavat niin rakenteisen kirjaamisen kuin organisaation omien käytäntöjenkin mukaiset kirjaamiset suoraan mobiililaitteellaan - mobiilipuhelimella tai tabletilla. Paikallaolo varmenteella voidaan rekisteröidä aika, paikka ja hoitaja, jolloin asiakasraporttien tarkkuus helpottaa mm. muistisairaiden seniorien yhteenvetojen tekemistä, jos niitä seniorien omaiset kysyvät.

Tehty työpäivä, työviikko ja työkuukausi voidaan työnjohdollisesta näkökulmasta tiivistää monimuotoiseiksia raporteiksi, joita voidaan hyödyntää tiimien työnkehittämisessä ja jatkuvan oppimisen muodoissa.

"Samoja oppeja ja vahvuuksia eHoiva tulee hyödyntämään Activage hankkeessa osana Suomi -konsortiota hieman uudesta tulokulmasta - kuntoutuksesta", sanoo eHoivan toimitusjohtaja, Juha Hietasarka.

Lisätietoja
Asiakkuusjohtaja, Pauli Nurmi
pauli.nurmi@ehoiva.fi
050 5686 767